The Scott Carpenter Park Bridge is an intervention project proposed to improve connectivity across Boulder Creek in Colorado. The design features two shaded seating areas that detach from the centralized path. The central path encourages active transit in both directions, while leaving ample space for slower pedestrians. The bending arches that stretch over the main pathway to the two seating areas were inspired by the movement of the creek below. These wave like forms are intended to guide the public in and across the bridge, discovering new vantage points along the journey. The mirrored arches that reach to the seating areas are connected by slatted wood creating a pavilion like structure that serves to diffuse sunlight. 
The wave like forms are intended to guide the public in and across the bridge, discovering new vantage points along the journey.
1/4"=1' study model
1/4"=1' study model
1/8"=1' final model
1/8"=1' final model
Back to Top